bob_2.jpg           Hallo kinhondepootjes.jpgderen,

 

Voor jullie even een speciale uitleg wat nou kinderyoga eigenlijk is?

Misschien hebben jullie wel vragen zoals bv. Is het dezelfde yoga als mijn moeder of mijn tante doen? Moet ik een heel uur stilzitten op een matje? Of moet je je been in je nek kunnen leggen bij yoga? Het antwoord daarop is eigenlijk ja en nee.

Nee, je hoeft niet je been in je nek te kunnen leggen, nee je hoeft ook geen uur stil te zitten op een matje en ja het is een beetje hetzelfde als de yoga van je moeder.

 

 

Maar wat is het dan wel?

Kinderyoga is een soort gymnastiek waar je rustig van wordt. Maar kinderyoga is meer dan dat. We doen wel dezelfde yoga-oefeningen als grote mensen maar vaak met behulp van een thema bv. de dierentuin, of indianen. Maar we doen ook spelletjes samen, je luistert naar een verhaal waarbij je rustig kunt gaan liggen of zitten, we oefenen onze ademhaling en doen korte aanraakoefeningen (massages). Ook gaan we vaak even in de kring vertellen hoe je je voelt op dat moment. We maken tekeningen of maken samen een mandala van bv. schelpen.

Bij kinderyoga gaat het er niet om wie de beste is en wie het verst komt, alles is goed! Iedereen heeft een ander lichaam en je gaat gewoon meedoen zoals jezelf wilt en kunt. Door te oefenen wordt je wel leninger van yoga, het is goed voor je wanneer je niet zo goed kunt slapen of soms helpt het tegen buikpijn. En vaak wordt je er wat rustiger van want je kunt de oefeningen ook thuis gaan doen. Maar het belangrijkste is dat we veel plezier hebben met elkaar.

 

 

Kom maar eens kijken of kom eens een les proberen, iedereen is welkom.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link naar facebook pagina