hondepootjes.jpgYoga en Mindfulness op school

 

De kracht van de integratie van yoga, massage, meditatie, spel en creativiteit in thema's die aansluiten bij de behoeften van het kind in de basisschool leeftijd is enorm waardevol.

 

Voordelen van yoga in de klas zijn o.a.

-  kinderen krijgen tijdens een drukke, stressvolle tijd even een moment voor zichzelf. Ze mogen even zichzelf zijn, zonder zich te hoeven meten aan anderen. Ze leren zichzelf te waarderen om wie ze zijn en leren daarmee hun eigen kwaliteiten te ontdekken.

-  kinderen leren zich te ontspannen. Kinderen worden rustiger en voelen minder de kracht van andere prikkels om zich heen die hen onrustig maken.

-  yoga in de klas zorgt voor respect naar jezelf en anderen. Normen en waarden zijn erg belangrijk. Hierdoor zal de sfeer positief worden beïnvloed. 

-  yoga speelt in op de belevingswereld van kinderen, de kinderen maken plezier. Dit stimuleert de creativiteit van het kind. De creativiert die vandaag de dag helaas door alle drukte nog wel eens vergeten kan worden.

 

 

Ik kom graag langs om yoga op school te geven maar ook om leerkrachten te instrueren hoe ze het zelf kunnen toepassen. Bel me.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link naar facebook pagina